Ajankohtaista

15.8.2020

Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla. Avustushaku avautuu alustavan tiedon mukaan syyskuun 2020 alussa, mutta avustusta voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen. Avustuksen määrä on 4000,00 € kun sitä haetaan lämmitysmuodon vaihtoon fossiilisesta polttoaineesta luovuttaessa ja siirryttäessä kaukolämpöön, vesi-ilma-, tai maalämpöpumppulämmitykseen. Avustuksen määrä on 2500,00 € siirryttäessä esim. vesi-ilmalämpöpumppuun ja puu- tai suoraan sähkölämmitykseen.

Avustusta myönnetään yksityishenkilöille ja kuolinpesille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa. Mikäli omistajina on useampia henkkilöitä, hakijalla on oltava valtakirja jokaiselta pientalon osaomistajalta. Hakijan tai valtakirjan antaneiden ei tarvitse itse asua pientalossa.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että pientalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä. Avustusta ei myönnetä vapaa-ajan asunnolle.

Energia- ja investointi-, eli kustannustehokkain vaihtoehto on useimmissa tapauksissa VILP. Lämpöpumpun asennuskustannus laitteineen ja töineen tavalliseen 100 neliön omakotitaloon on n. 8000-9000 €. Tästä eteenpäin maksettavaksi jää vain vuotuinen sähkönkulutus, tyypillisesti kolmannes öljylämmityksen kustannuksesta. Laitteiston takaisinmaksuaika on yleensä 4-5 vuotta kun energia-avustus otetaan huomioon.

Motivan tiedoite

7.8.2020

Joidenkin pumppumallien saatavuusongelmista johtuen varastossamme oleville pumpuille löytyy asennusaikoja nopeastikin! Jopa tällä viikolla!

28.6.2020

Saimme asennustiimeihimme uutta voimaa: Tervetuloa Sampo, mukaville asennusretkillemme!