Ohjeita

Ota ennen pumpun hankintaa yhteys asentajaliikkeeseen. Lähes aina säästät selvää rahaa, koska me ostamme pumput suoraan maahantuojilta. Myös takuut ovat selkeämmät, kun takuun hoitaa asennusliike, eikä sinun asiakkaana tarvitse tilailla varaosia, vaan asennusliike hoitaa harvinaiset takuukorjaukset vaivatta. Lämpöpumpputalolta käymme mielellämme tekemässä tarjouksen ennen ostopäätöstä ja meillä suunnittelukäynnillä sovittu hinta pitää. Lämpöpumpputalon kautta asennetusta pumpusta ja huoltotyöstä saa aina kotitalousvähennyksen.

Mihin ilmalämpöpumppu sopii?

Ilmalämpöpumppu sopii omakotitalon ja rivitalon lisäksi mainiosti myös mökille tai autotalliin. Säästöt voivat olla suurimpia juuri sellaisissa tiloissa, joita ei ole alun perin suunniteltu lämpimänä pidettäviksi, muita joita on päädytty lämpimänä pitämään, kuten autotalleissa. Ilmalämpöpumpulla voi edullisesti ylläpitää peruslämpöä myös mökillä ja näin estää kosteuden, homeen ja hajujen muodostumista sinne. Muista, että ilmalämpöpumppu ei sovi koskaan ainoaksi lämmönlähteeksi, vaan tilassa on oltava lisäksi esimerkiksi sähköpatteri. Näin varmistetaan, että ilmalämpöpumpun sulatus onnistuu kovillakin pakkasilla.

Ilmalämpöpumpun oikea sijoitus

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön oikeanlainen sijoitus on erittäin tärkeää, jotta saat laitteestasi täyden hyödyn. Sisäyksikkö kannattaa sijoittaa niin, että ilmavirta pääsee leviämään mahdollisimman esteettömästi asunnon sisällä. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitetaan talon ulkopuolelle sisäyksikön läheisyyteen. Ulkoyksikön voi asentaa joko seinätelineellä tai maatelineellä. Ulkoyksikkö tulee asentaa vapaaseen ulkotilaan ja huomioida, että se puhaltaa kylmää ilmaa seinästä poispäin. Seinäteline on kustannustehokkaampi ja nykyisillä pumpuilla resonointi on vähäisempää, kuin vielä vuosikymmen sitten.

Miksi hankkia ilmalämpöpumppu asennettuna?

Ilmalämpöpumpun asentamiseen tarvitaan aina alan ammattilainen.  Ammattilaisen asennuksella varmistat  myös, että oikea ilmalämpöpumppu tulee oikeaan paikkaan asianmukaisesti ja myös kaikki lupa-asiat ovat varmasti kunnossa, ilmalämpöpumpun asennuksessa vaaditaan vähintään kylmäainepätevyys, ja useimmiten myös sähköpätevyys. Lämpöpumpputalo noudattaa lakeja ja asetuksia ja se on myös asiakkaamme etu. Asennuskustannus muodostaa yleensä n. 30–50% koko ilmalämpöpumpun kustannuksista, eli n. 600-900 €. Asennuskulu on kotitalousvähennyskelpoinen, jos asennus tehdään kotiin tai kesämökkiin, joten lopulta maksettavaksi asennuksesta jää n. 300-450 €. Ilmalämpöpumppua ei voi asentaa itse eikä se kannattaisikaan, koska tarvittavat tyhjöpumput sekä muut tarvittavat erikoistyökalut maksavat enemmän kuin ammattilaisen suorittama asennus.

Lämpöpumpputalolta asennettuna hankintun ilmalämpöpumpun etuja

  • Ammattitaitoiset asentajamme hoitavat ilmalämpöpumpun hankinnan, kuljetuksen sekä asennuksen.
  • Vältyt yllättäviltä lisäkustannuksilta asennusvaiheessa sekä tulevaisuudessa
  • Asentajillamme on aina kylmäaineiden käsittelyyn tarvittavat luvat ja koulutus.
  • Toimittajan ja asentajan vastuut jakautuvat oikein selkeästi ja mahdollisilta erimielisyyksiltä vältytään
  • Saat aina takuutodistuksen sekä huollon yhteystiedot

Kotitalousvähennystä

Ilmalämpöpumpun asennuksesta voit saada kotitalousvähennystä. Halutessasi lisätietoja kotitalousvähennyksestä ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää!